Pilaf z úhoře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Úhoř říční
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 dl Olej olivový jedlý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1465 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 300 mg
  • Draslík 115.7 mg
  • Vláknina 7300.5 mg
  • Vitamín A 7300.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvého úhoře stáhneme, vykucháme, odřežeme hlavu, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Rýži dobře propereme a scedíme.

  • 2

    Do olejem vymazaného pekáče poskládáme kousky úhoře, vysypeme na něj rýži a rozprostřeme ji tak, aby byla i mezi kousky masa.

  • 3

    Osolíme a přilijeme vodu(Na jeden díl rýže připadnou 2 díly vody).

  • 4

    Pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 20 minut. Pilaf ke konci pečení opepříme.

  • 5

    Upečený pilaf musí být šťavnatý a servírujeme ho s drobně pokrájenou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu