Makarony s jeseterem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 100 g Jeseter ruský
  • 50 g Šalotka
  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1017 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 95.3 mg
  • Draslík 342.2 mg
  • Vláknina 6962.5 mg
  • Vitamín A 6962.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce. Přidáme špetku soli a s potřebným množstvím vody vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme alespoň 30 minut odpočinout.

  • 2

    Pak rozválíme těsto válečkem na plát o tloušťce asi 3 mm, rozdělíme ho na pruhy, posypeme moukou, položíme na sebe a ještě jednou přejedeme válečkem. Vykrajujeme makarony a pokládáme je na vál.

  • 3

    Připravíme omáčku. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. Petrželku nasekáme, kopr natrháme na kousky. Uzeného jesetera pokrájíme.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm šalotku. Přilejeme smetanu a při střední teplotě ji necháme trochu vyvařit. Přidáme kousky uzeného jesetera, po špetce soli a pepře a rybí maso prohřejeme.

  • 5

    V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Scedíme je, jakmile budou al dente, promícháme s omáčkou s jeseterem, posypeme vše nasekanou petrželkou a natrhaným koprem a hotový pokrm horký podáváme.

Komentáře k receptu