Mléčná polévka se štičím masem a špaldou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Muškátový oříšek
  • 150 g Pšenice Špalda
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 kg Štika obecná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 125 mg
  • Draslík 57.4 mg
  • Vláknina 2098.3 mg
  • Vitamín A 2098.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špaldu nasypeme do mísy, zalijeme studenou vodou, necháme nabobtnat. Štiku vykucháme, promyjeme a pokrájíme.

  • 2

    Do hrnce nalijeme mléko, přidáme pokrájené štičí maso a oloupanou, jemně pokrájenou cibuli, do mléka nastrouháme muškátový oříšek, uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Rybí maso vyjmeme, vykostíme, propasírujeme sítem a vrátíme do hrnce s mlékem.

  • 3

    Scedíme špaldu, propereme pod tekoucí studenou vodou, dáme do pánve, přidáme bobkový list, zalijeme a necháme 30 minut vařit. Před koncem vaření osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Scedíme a přidáme do mléka se štičím masem.

  • 4

    Za občasného zamíchání vaříme dalších 10 minut. Hotovou polévku podáváme horkou nebo vlažnou.

Komentáře k receptu