Ryba na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Pstruh
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Pepř citronový
  • 1 ks Citrony
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 dl Olej olivový
  • 2 dl Víno madeira
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 4 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 677 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 531 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 36.3 mg
  • Draslík 354.5 mg
  • Vláknina 3009.3 mg
  • Vitamín A 3009.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby očistíme a vykucháme. Do mouky dáme sůl, pepř, červenou papriku, rozmícháme a potřeme ryby. Připravené ryby naskládáme na rozpálený olej, do kterého těsně předtím dáme na kolečka nakrájený česnek, pokapeme worcestrem a kečupem. Ryby zprudka, ale opatrně z obou stran orestujeme. Nakonec zalijeme vínem a chvilku necháme na pánvičce restovat.

  • 2

    Na talíři dochutíme citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu