Mlíčí po mlynářsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Mlíčí z kapra
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 83.1 mg
  • Vláknina 8060.5 mg
  • Vitamín A 8060.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté mlíčí dáme do síta a spaříme horkou vodou, do které jsme dali trochu octa.

  • 2

    V misce smícháme hladkou mouku se solí a pepřem. Omytou petrželku kudrnku drobně pokrájíme. Mlíčí obalíme v ochucené mouce.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo a mlíčí osmažíme z každé strany dozlatova.

  • 4

    Osmažené mlíčí dáme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, posypeme petrželkou kudrnkou, ozdobíme kolečky omytého citronu a podáváme.

Komentáře k receptu