Cejn na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Cejn velký
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 36.5 mg
  • Draslík 41.1 mg
  • Vláknina 749 mg
  • Vitamín A 749 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce cejna nakrájíme na 8 menších dílů a urovnáme do zapékací mísy. Maso osolíme, opepříme, zalijeme vínem a posypeme nadrobno nakrájenou celerovou natí. Mísu přiklopíme a vložíme do středně vyhřáté trouby na 10-15 minut.

  • 2

    Z poloviny másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vypečenou šťávou z cejna. Povaříme do zhoustnutí, nalijeme na porce ryby a vše posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla.

  • 3

    Pokrm krátce zapečeme ve vyhřáté troubě nebo pod grilem.

Komentáře k receptu