Kapr Motihari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Strouhanka
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Kapr obecný
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 4 polévková lžíce Tamarindová šťáva
  • 1 polévková lžíce Pasta česneková
  • 1 polévková lžíce Pasta zázvorová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 232.7 mg
  • Draslík 624.2 mg
  • Vláknina 1539.7 mg
  • Vitamín A 1539.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu zbavíme nečistot, opláchneme a naklepeme. V míse smícháme polovinu zázvorové a česnekové pasty, 1,5 lžíce šťávy z citronu, chilli, kurkumu a špetku soli. Vzniklou směs naneseme na filety a necháme 30 minut marinovat.

  • 2

    Tamarind ponoříme na 30 minut do vody. Následně z něj vymačkáme vodu a smícháme ji se strouhankou.

  • 3

    Smícháme mouku, vejce, zbytek zázvorové a česnekové pasty, sůl a citronovou šťávu a vytvoříme hladké těsto.

  • 4

    Filety obalíme nejprve v těstíčku, následně ve strouhance smíchané s tamarindem a potom osmahneme na oleji, dokud nezezlátnou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu