Pilaf z marény

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 10 g Petržel - nať
  • 100 g Sýr Čedar
  • 20 g Olej rostlinný
  • 1000 g Síh
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Cibule
  • 0.75 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 393 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 783.6 mg
  • Vláknina 4753.6 mg
  • Vitamín A 4753.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z marény (síh maréna) stáhneme kůži, rybu vykostíme, omyjeme, čisté maso osušíme a nakrájíme na kousky. Hlavu, páteř i ploutve dáme do hrnce spolu se snítkou petrželové natě, několika zrnky pepře a jednou rozkrájenou cibulí, zalijeme přibližně 75 ml studené vody, osolíme, půl hodiny vaříme.

  • 2

    Do kastrolu dáme na máslo zpěnit nadrobno pokrájenou druhou cibuli, zasypeme paprikou, přidáme přebranou propláchnutou rýži, zalijeme 4 dl vývaru z hlavy a kostí, přisolíme, povaříme, přiklopíme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby, předehřáté na 165°C.

  • 3

    Kostky rybího masa osolíme a opepříme, poprášíme hladkou moukou, zprudka osmažíme na pánvi v rozpáleném oleji.

  • 4

    Hotovou dušenou rýži načechráme vidličkou a opatrně do ní vmícháme opečené kousky marény.

  • 5

    Podáváme posypané strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu