Grilovaný pstruh s krustou z citrónového tymiánu a piniových oříšků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 29 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Oříšky piniové
  • 520 g Pstruh
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Citrony
  • 2 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 490 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 75.4 mg
  • Draslík 623.6 mg
  • Vláknina 5292.6 mg
  • Vitamín A 5292.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých snítek čerstvého citrónového tymiánu otrháme drobné lístky a dáme je do mixéru. Z chemicky neošetřeného omytého citrónu si nastrouháme kůru, kterou přidáme k tymiánu. Ještě doložíme na kousíčky nalámaný bílý chleba, olivový olej a piniové oříšky. Vše rozmixujeme na jemnou drobenku.

  • 2

    Gril rozehřejeme na střední stupeň. Dva omyté a osušené pstruhy podélně rozpůlíme (bez hlavy) Každá porce by měla mít min. 130g. Na grilovací mísu položíme připravené plátky pstruhů kůží nahoru a grilujeme je 3 minuty (nesmí se spálit). Vyjmeme je z grilu, ale gril nevypínáme. Pstruhy otočíme kůží vespod, posypeme solí, čerstvě pomletým pepřem a drceným kmínem. Krustu rozdělíme na 4 díly, potřeme s ní filety a přitlačíme ji do masa. Vše pokapeme olivovým olejem a vrátíme na gril. Grilujeme je další 3 minuty ale dáváme pozor, aby se nám krusta nepřipálila. Poté pstruhy vložíme do středu trouby a dopečeme je. Pečeme je 7-8 minut. Jakmile jsou pstruzi hotoví, hned je poklademe na talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu