Vařený okoun

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Okoun říční
  • 1 špetka Kmín celý
  • 8 stroužek Česnek
  • 5 dl Vývar rybí
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 626 mg
  • Bílkoviny 99 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 189.7 mg
  • Vláknina 1503.7 mg
  • Vitamín A 1503.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby vykucháme, oškrábeme a důkladně omyjeme. Vložíme do nádoby, okmínujeme, osolíme, přidáme jemně prolisovaný česnek, cibuli a vývar.

  • 2

    Přivedeme pozvolna k varu a necháme vařit na mírném plameni asi 20 minut.

  • 3

    Uvařené ryby pak vyjmeme děrovanou lopatkou. Necháme chvilinku okapat.

  • 4

    Položíme na prohřáté talíře, zalijeme máslem a lehce posypeme strouhankou, kterou jsme si předem osmahli na másle.

Komentáře k receptu