Candát s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Candát obecný
  • 500 g Rajčata
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 300 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 440.2 mg
  • Vláknina 6463 mg
  • Vitamín A 6463 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.5 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na 1 lžíci oleje zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, spařená, oloupaná, nadrobno narkájená rajčata, nasekaný česnek, feferonku a koření. Vše chvíli podusíme, přilijeme víno a dusíme ještě 20 minut. Podle potřeby přilijeme trochu vody.

  • 2

    Hotovou omáčku přecedíme a zeleninu prolisujeme.

  • 3

    Omyté a osušené porce candáta osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvi na oleji.

  • 4

    Opečené porce upravíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou. Podáváme s dílkem omytého citronu.

Komentáře k receptu