Kapr nazeleno
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 216 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 239.4 mg
 - Draslík 576.8 mg
 - Vláknina 1093.7 mg
 - Vitamín A 1093.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného, omytého kapra nakrájíme na menší kousky a spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou je uvaříme v osolené vodě doměkka.
 - 
                                2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji rybím vývarem za stálého míchání tak, aby se uvařila polohustá omáčka. Dobře promícháme, přidáme nasekanou petrželku a chvíli povaříme.
 - 
                                3
Nakonec do omáčky přidáme žloutky, rozkvedláme je a vložíme porce ryby.