Sicilský kapr
Suroviny
- 250 g Rajčata
 - 50 g Olivy nakládané
 - 50 g Cibule
 - 600 g Kapr obecný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 špetka Hřebíček mletý
 - 1 dl Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Celer - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 629 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 113 mg
 - Draslík 685.6 mg
 - Vláknina 3407.5 mg
 - Vitamín A 3407.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.5 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Porce kapra zbavené kůže a kostí osolíme a urovnáme do pekáčku vymaštěného olejem.
 - 
                                2
Na zbylém oleji udusíme nakrájená rajčata, cibuli, olivy, kapary a nasekanou petrželovou a celerovou nať. Osolíme, opepříme, posypeme mletým hřebíčkem a navršíme na kapra.
 - 
                                3
Pokrm zapékáme pod pokličkou asi 20 minut.