Sicilský kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 50 g Olivy nakládané
  • 50 g Cibule
  • 600 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 špetka Hřebíček mletý
  • 1 dl Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 113 mg
  • Draslík 685.6 mg
  • Vláknina 3407.5 mg
  • Vitamín A 3407.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce kapra zbavené kůže a kostí osolíme a urovnáme do pekáčku vymaštěného olejem.

  • 2

    Na zbylém oleji udusíme nakrájená rajčata, cibuli, olivy, kapary a nasekanou petrželovou a celerovou nať. Osolíme, opepříme, posypeme mletým hřebíčkem a navršíme na kapra.

  • 3

    Pokrm zapékáme pod pokličkou asi 20 minut.

Komentáře k receptu