Moravský kapr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 328 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 331 mg
 - Draslík 558.8 mg
 - Vláknina 7464.8 mg
 - Vitamín A 7464.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mraženou zeleninu chvíli povaříme v osolené vodě.
 - 
                                2
Kapra zbaveného kůže opečeme na másle, vykostíme a nakrájíme na kousky. Přidáme mletou šunku (nebo uzené maso), vařenou zeleninu, vejce, kyselou smetanu a podle chuti sůl. Vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Směs vložíme do olejem vymaštěné zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě.