Kapr na pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Pórek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 kg Kapr obecný
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 724.6 mg
  • Vláknina 3216.7 mg
  • Vitamín A 3216.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého kapra podélně rozkrojíme a obě poloviny osolíme po obou stranách. Do kůže nařízneme příčné zářezy asi 1 cm od sebe a nasypeme do nich zázvor.

  • 2

    Na másle podusíme omytý, nasekaný pórek a cibuli. Když zesklovatí, vložíme hřbetem vzhůru poloviny kapra a dusíme asi 15 minut. Potom podlijeme bílým vínem, trochou vody a pečeme v horké troubě dalších 15 minut.

Komentáře k receptu