Kapr na víně se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Kapr obecný
  • 1.37 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 0.2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 133.2 mg
  • Draslík 836 mg
  • Vláknina 1026 mg
  • Vitamín A 1026 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet.

  • 2

    Poté maso osušíme, osolíme, vložíme na pánev s rozehřátým olejem a máslem, zvolna opékáme asi 5 minut. Porce obrátíme, podlijeme vínem, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a vše dusíme, až kapr změkne.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu