Netradiční kapří kousky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 306 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 156 mg
 - Draslík 749.6 mg
 - Vláknina 683.5 mg
 - Vitamín A 683.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Menší porce kapra bez kůže omyjeme, osušíme, mírně osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Z obou stran je potřeme grilovacím kořením a opečeme na oleji na pánvi.
 - 
                                2
Oloupané, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na lžíci oleje. Smícháme rozpuštěné máslo s moukou, necháme ztuhnout a přidáme k žampionům. Rozpustíme, zalijeme trochou vody, osolíme a vše povaříme.
 - 
                                3
Do šťávy přidáme porce kapra a chvíli prohřejeme. Plátky mandlí nasucho opražíme dozlatova. Kapra rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a posypeme mandlemi.