Kapr v sýrové omeletě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kapr obecný
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.8 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 451.6 mg
  • Draslík 914.3 mg
  • Vláknina 26 mg
  • Vitamín A 26 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce kapra omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Potom maso osolíme a krátce opečeme po obou stranách na oleji. Porce přendáme na jinou pánev s rozehřátým olejem, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a nastrouhaným sýrem, rychle zapečeme v horké troubě.

  • 3

    Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.

Komentáře k receptu