Kořeněný smažený kapr
Suroviny
- 1500 g Kapr obecný
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Oregano sušené
 - 0.5 kávová lžička Majoránka
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 6 polévková lžíce Strouhanka
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 343 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 246.8 mg
 - Draslík 881.7 mg
 - Vláknina 933.9 mg
 - Vitamín A 933.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené porce kapra potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a necháme asi 30 minut odležet.
 - 
                                2
Potom maso obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance smíchané s oreganem a majoránkou.
 - 
                                3
Porce po obou stranách smažíme na pánvi na rozehřátém oleji.