Kapr pečený se slaninou a sezamem
Suroviny
- 200 g Slanina vepřová
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 kg Kapr obecný
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 736 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 211 mg
 - Draslík 1019.6 mg
 - Vláknina 3266.4 mg
 - Vitamín A 3266.4 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a omytého kapra uvnitř i na povrchu osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Do masa vykrojíme několik zářezů, do kterých vmáčkneme kousky slaniny. Kapra poprášíme hladkou moukou, vložíme do pekáče s rozehřátým máslem a pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                2
Během pečení kapra podlijeme bílým vínem a citronovou šťávou a posypeme sezamem a pepřem.
 - 
                                3
Při podávání na ploché míse ozdobíme pokrm snítkou petrželky a dílky citronu.