Kapr na víně s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 779 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 675 mg
 - Bílkoviny 68 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 247.5 mg
 - Draslík 1376.6 mg
 - Vláknina 972.5 mg
 - Vitamín A 972.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 12.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, osolíme, opepříme, vložíme mu do břicha celé stroužky česneku, břicho zašijeme a dáme na 1 hodinu do chladničky.
 - 
                                2
Po hodině kapra potřeme olejem, vložíme ho do vymaštěného pekáče a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C a průběžně kapra poléváme bílým vínem a výpekem.
 - 
                                3
Upečeného kapra, který má zlatohnědou kůrku, podáváme s dušenou rýží politou výpekem.