Kapr pečený v bramborách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 4 ks Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • 4 dl Víno bílé
  • 1 kg Brambory
  • 1 kg Kapr obecný
  • 1.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 779 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 883 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 1990.6 mg
  • Vláknina 13210 mg
  • Vitamín A 13210 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra (nebo jinou sladkovodní rybu) očistíme, vykucháme, odřežeme hlavu a dobře omyjeme. Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme o posypeme drobně nakrájeným česnekem z každé strany.

  • 2

    Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Zapékací mísu vymažeme olejem, poklademe do ní polovinu brambor, osolíme a opepříme, posypeme kmínem, položíme na ně porce kapra, zakryjeme druhou polovinou brambor, které také osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Víno smícháme s 1 dl oleje a brambory přelijeme.

  • 3

    Pečeme při 175 °C v předehřáté troubě přibližně 45 minut (i více).

  • 4

    Pokud je potřeba, během pečení podlijeme vodou.

  • 5

    Upečené brambory mají zlatohnědou kůrku.

Komentáře k receptu