Kapr na víně s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 274 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 138 mg
 - Draslík 758 mg
 - Vláknina 2019 mg
 - Vitamín A 2019 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek utřeme se solí, ořechy posekáme nahrubo.
 - 
                                2
Kapra naporcujeme, potřeme česnekem, obalíme v mouce a v hluboké pánvi na oleji opečeme. Poté ke kapru přilijeme čtyři lžíce vína a dusíme. Když je ryba poloměkká, potřeme ji kečupem, přilijeme zbylé víno (pokud je třeba i teplou vodu) a dusíme doměkka. Na závěr ve šťávě rozpustíme máslo.
 - 
                                3
Porce kapra servírujeme posypané ořechy.