Vánoční polévka z kapra
Suroviny
- 200 g Brambory
 - 5 g Petržel - nať
 - 2 g Bobkový list
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Celer bulvový
 - 4 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 4 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Petržel kořen
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 2 dl Olej slunečnicový
 - 1 kg Kapr obecný
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 205 g
 - Sodík 138 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 965.7 mg
 - Vláknina 13138.5 mg
 - Vitamín A 13138.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 71.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostky a v hrnci na rozehřátém oleji pomalu osmahneme. Přidáme cibuli, oloupané a na kostky nakrájené brambory, nastrouhaný česnek, bobkový list, zaprášíme moukou, posypeme sladkou paprikou a častým mícháním chvíli smažíme. Do osmahlé zeleniny dáme ryby, zalijeme vodou a necháme na jemném plamínku vařit tak 20 minut.
 - 
                                2
Do uvařené polévky přidáme nasekanou petrželku a na talíři dochutíme citrónovou šťávou.