Mlíčí po mlynářsku
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 300 g Mlíčí z kapra
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Citrony
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 410 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 36 mg
 - Draslík 83.1 mg
 - Vláknina 8060.5 mg
 - Vitamín A 8060.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté mlíčí dáme do síta a spaříme horkou vodou, do které jsme dali trochu octa.
 - 
                                2
V misce smícháme hladkou mouku se solí a pepřem. Omytou petrželku kudrnku drobně pokrájíme. Mlíčí obalíme v ochucené mouce.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo a mlíčí osmažíme z každé strany dozlatova.
 - 
                                4
Osmažené mlíčí dáme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, posypeme petrželkou kudrnkou, ozdobíme kolečky omytého citronu a podáváme.