Kuličky z mletého rybího masa s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 500 g Kapr obecný
  • 500 g Rajčata
  • 200 g Rohlíky bílé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 60 ml Voda pitná
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 207.7 mg
  • Draslík 798.1 mg
  • Vláknina 8452.4 mg
  • Vitamín A 8452.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 158.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z kapra umeleme. Nakrájený rohlík namočíme do mléka, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno, rajčata nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Umleté maso smícháme s cibulí, petrželovou natí, vymačkanými rohlíky, moukou, rozšlehanými vejci, solí, pepřem a muškátovým květem. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou necháme pod fólií v chladničce odpočinout.

  • 3

    Na oleji zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a orestujeme. Přidáme rajčata, vodu a za stálého míchání na mírném plameni vaříme alespoň 20 minut. Směs poté propasírujeme, osolíme, okořeníme a dochutíme česnekem.

  • 4

    Z mletého rybího masa tvarujeme menší kuličky, které vkládáme do vroucí rajčatové omáčky a vaříme zhruba čtvrt hodiny.

Komentáře k receptu