Kuličky z mletého rybího masa s omáčkou
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 500 g Kapr obecný
 - 500 g Rajčata
 - 200 g Rohlíky bílé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 100 ml Mléko plnotučné
 - 60 ml Voda pitná
 - 60 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Muškátový květ
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 256 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 207.7 mg
 - Draslík 798.1 mg
 - Vláknina 8452.4 mg
 - Vitamín A 8452.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.1 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 158.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z kapra umeleme. Nakrájený rohlík namočíme do mléka, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno, rajčata nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Umleté maso smícháme s cibulí, petrželovou natí, vymačkanými rohlíky, moukou, rozšlehanými vejci, solí, pepřem a muškátovým květem. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou necháme pod fólií v chladničce odpočinout.
 - 
                                3
Na oleji zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a orestujeme. Přidáme rajčata, vodu a za stálého míchání na mírném plameni vaříme alespoň 20 minut. Směs poté propasírujeme, osolíme, okořeníme a dochutíme česnekem.
 - 
                                4
Z mletého rybího masa tvarujeme menší kuličky, které vkládáme do vroucí rajčatové omáčky a vaříme zhruba čtvrt hodiny.