Filé z kapra s houbovou omáčkou
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 700 g Kapr obecný
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 200 g Houby čerstvé
 - 250 ml Zakysaná smetana
 - 60 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 291 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 160 mg
 - Draslík 937.8 mg
 - Vláknina 3640.1 mg
 - Vitamín A 3640.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opláchnuté a osušené filé z kapra osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a necháme alespoň půl hodiny marinovat. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme najemno.
 - 
                                2
Marinované filety z obou stran osmažíme na oleji a pod poklicí ještě 10 minut dusíme. Usmažené filety držíme na teple.
 - 
                                3
Do výpeku vložíme cibuli a zpěníme, přidáme houby, sůl a dusíme, až jsou houby měkké. Na závěr zašleháme smetanu, máslo, citronovou šťávu, cukr a petrželovou nať. Omáčku už jen prohřejeme.
 - 
                                4
Filety podáváme přelité omáčkou.