Kapr pečený na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Kapie
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 479 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 678.5 mg
  • Vláknina 1494.8 mg
  • Vitamín A 1494.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na plátky.

  • 2

    Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Sterilované kapie necháme okapat a potom je nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.

  • 3

    Porce kapra omyjeme studenou vodou, osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí.

  • 4

    Do větší pánve s trochou rozehřátého oleje rozložíme plátky slaniny, dáme na ně porce ryby a opečeme je. Opečené ryby přendáme do mísy a uložíme do tepla.

  • 5

    V pánvi ve výpeku prudce osmažíme nakrájenou cibuli, žampióny a kapie, přilijeme pivo s trochou vody, promícháme a vše krátce pod pokličkou dusíme. Směs dochutíme pepřem a solí. Do pánve vrátíme porce ryby, prohřejeme je a podáváme se zeleninou, houbami a vařenými bramborami.

Komentáře k receptu