Pečený kapr se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Cibule
  • 850 g Kapr obecný
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 219.3 mg
  • Draslík 850.2 mg
  • Vláknina 3221 mg
  • Vitamín A 3221 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z kapra opláchneme, osušíme, nakrájíme na porce a nasolíme. Papriky rozpůlíme a zbavíme semen. Cibuli nakrájíme nadrobno. V misce promícháme moukou se sladkou paprikou a ve směsi obalíme porce kapra.

  • 2

    Kapra z obou stran osmažíme na másle a rybu i s výpekem přeložíme do pekáče. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 6 minut.

  • 3

    V mezičase v rendlíku zpěníme cibuli, zasypeme paprikou, promícháme a zašleháme smetanu. Na mírném plameni povaříme 3 minuty a přecedíme do čistého rendlíku.

  • 4

    V mezičase na suché pánvi opečeme papriky, přeložíme na plech a pečeme při 180 °C zhruba 8 minut.

  • 5

    Rybu podáváme s paprikou a smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu