Kapr v sýrovo-pepřové krustě

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapr obecný
  • 300 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 905 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 84.5 mg
  • Draslík 453.7 mg
  • Vláknina 3326.5 mg
  • Vitamín A 3326.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 7.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné porce kapra osolíme, opepříme čerstvě nadrceným pepřem a necháme 20 minut odležet.

  • 2

    Nastrouhané rohlíky smícháme s nastrouhaným parmezánem a připravené porce kapra ve směsi obalíme. Směs k masu dobře přimáčkneme.

  • 3

    Porce smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Po usmažení vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 4

    Kapra upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu