Kapr na víně s bramborovým salátem
Suroviny
- 1000 g Kapr obecný
 - 100 ml Víno bílé
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 6 ks Brambory
 - 8 ks Okurky nakládané
 - 1 ks Cibule červená
 - 3 ks Vaječný žloutek vařený
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 hrst Tymián čerstvý
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 8422 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 180.2 mg
 - Draslík 1548.2 mg
 - Vláknina 24790.5 mg
 - Vitamín A 24790.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.9 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na salát uvaříme ve slupce brambory, slijeme a necháme mírně zchladnout. V mezičase oloupeme cibuli, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do mísy, přidáme vinný ocet, med, sůl, pepř a promícháme. Okurky, bez špiček, nakrájíme na tenká kolečka, vaječné žloutky nastrouháme a přidáme do mísy. Teplé brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, přidáme do mísy s cibulí spolu s drobně posekanou petrželovou natí a zlehka promícháme.
 - 
                                2
Filety kapra na straně s kůží lehce nařežeme a celou plochu posypeme drobně pokrájeným, oloupaným česnekem a tymiánem. Směs do zářezů vtlačíme. Filety pokapeme 2 lžícemi oleje, osolíme a opepříme z obou stran. Zbylý olej rozpálíme na pánvi a pečeme na něm filety, nejprve kůží dolů. Po každé straně asi 5 minut. Na závěr opékání přilijeme víno a necháme odvařit alkohol.
 - 
                                3
Filety z kapra podáváme přelité omáčkou s bramborovým salátem.