Kapr na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Kapr obecný
  • 1 ks Citrony
  • 1 dl Víno červené
  • 0.5 šálek Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 17.7 mg
  • Draslík 772 mg
  • Vláknina 30741.8 mg
  • Vitamín A 30741.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra nakrájíme na porce, osolíme a obalíme v mouce. Opečeme v horkém oleji, porce vyjmeme a uchováme na teple.

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, zpěníme na zbylém oleji a zalijeme vínem. Přidáme rajčatový protlak, plátky citronu, 1 bobkový list a 5 zrnek pepře. Vše chvíli podusíme.

  • 3

    Do šťávy vložíme porce opečené ryby a necháme dusit asi 6 minut. Podáváme studené s chlebem.

Komentáře k receptu