Kapří špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Olej stolní
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 600 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 688 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 141.8 mg
  • Draslík 796.1 mg
  • Vláknina 1972.8 mg
  • Vitamín A 1972.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené kapří maso bez kostí a kůže nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme olejem. Necháme odležet.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, rajčata na čtvrtky a střídavě s kousky kapra napichujeme na jehly. Grilujeme po obou stranách doměkka a během grilování špíz potíráme rozehřátým máslem.

Komentáře k receptu