Kapr pečený s brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 6 ks Cibule
  • 5 ks Kapr obecný
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 76.1 mg
  • Draslík 634.4 mg
  • Vláknina 9109.9 mg
  • Vitamín A 9109.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolíme proce silné na dva prsty.

  • 2

    Oloupeme a nakrájíme na plátky brambory.

  • 3

    Žáruvzdornou formu vymažeme máslem, na dno dáme polovinu nakrájené cibule, posypeme polovinou papriky, poklademe polovinou brambor, osolíme, potřeme zakysanou smetanou a dáme porce ryby.

  • 4

    Zasypeme druhou polovinou cibule, papriky a poklademe druhou polovinou brambor.

  • 5

    Navrch dáme kousky másla. Přiklopíme a v předehřáté troubě pečeme 90 minut při 200 stupních.

  • 6

    Ke konci pečení poklici sundáme, aby byl povrch křupavý.

  • 7

    Podáváme teplé přímo z mísy.

Komentáře k receptu