Jihočeský kapr na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1249 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 111.7 mg
 - Draslík 539.6 mg
 - Vláknina 940 mg
 - Vitamín A 940 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného kapra omyjeme a nasekáme na porce.
 - 
                                2
Maso osolíme a na horkém tuku po obou stranách opečeme. Potom je mírně podlijeme vodou a vínem a podusíme.
 - 
                                3
Šťávu ochutíme citronovou šťávou, přisolíme, zjemníme máslem a ještě krátce podusíme.