Pstruzi na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Zelenina kořenová
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Pstruh
  • 0.5 ks Pórek
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 974 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 106 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 314 mg
  • Draslík 1972.4 mg
  • Vláknina 5737.8 mg
  • Vitamín A 5737.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné pstruhy uvnitř osolíme.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a cibuli, sůl a pepř. Krátce podusíme a pokapeme octem.

  • 3

    Na podušenou zeleninu položíme pstruhy, přelijeme je vínem, posypeme nasekanou petrželkou a podlijeme osolenou vodou. Dusíme pod pokličkou asi 25 minut doměkka.

Komentáře k receptu