Ochridský pstruh ve víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 15 g Sůl
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Celer - nať
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 0.25 ks Citrony
  • 0.25 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 187 g
  • Sodík 1586 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 1434.9 mg
  • Vláknina 32487 mg
  • Vitamín A 32487 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruha vykucháme, očistíme, osušíme utěrkou.

  • 2

    Z vína, vody, oloupané mrkve, cibule, zelených natí, koření a citronu uvaříme nálev, necháme jej vychladnout.

  • 3

    Do studeného nálevu vložíme pstruha (nejlépe v košíčku) a přistavíme na oheň. Když se začne nálev vařit, zmírníme příkon tepla, zvolna vaříme asi 25 minut.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami a žloutkovou omáčkou.

Komentáře k receptu