Pudink ze štiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Štika obecná
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 251.6 mg
  • Draslík 147.9 mg
  • Vláknina 1767.8 mg
  • Vitamín A 1767.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou štiku vykostíme a maso umeleme.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme na hustý bešamel. Přidáme mleté maso, žloutky, špetku muškátu, sůl a smetanu. Vše promícháme a přidáme hrášek, očištěné, na kostičky nakrájené žampiony a nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Směs vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy. Pod pokličkou vaříme ve vodní lázni asi 40 minut.

  • 4

    Pudink podáváme přelitý rajčatovou omáčkou nebo kečupem.

Komentáře k receptu