Koprová omáčka se štičími noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 g Štika obecná
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Víno bílé
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 250 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 940 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 137.2 mg
  • Draslík 546.6 mg
  • Vláknina 2463.8 mg
  • Vitamín A 2463.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Štiku omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostičky. Osolíme a opepříme a rozmixujeme s bílky. Získanou hmotu propasírujeme přes sítko. Přimícháme 75 ml smetany a Solamyl. Získanou směs necháme 60 minut chladit. Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Kopr nasekáme.

  • 2

    Máslo rozpálíme, přidáme šalotku a necháme zesklovatět, pak poprášíme moukou a přilijeme zeleninový vývar. Uvedeme k varu. Zvolna vaříme 15 minut. Poté přidáme zbytek smetany a sekaný kopr. Osolíme a opepříme, dochutíme citronovou šťávou. Zbytek zeleninového vývaru smícháme s vínem a vývarem rybím, uvedeme k varu. Z rybí hmoty tvarujeme lžící noky, které ve vroucím vývaru vaříme 12 minut na mírném plameni. Uvařené noky servírujeme s koprovou omáčkou.

Komentáře k receptu