Musaka z kysaného zelí se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 744 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 222.4 mg
 - Draslík 616.1 mg
 - Vláknina 11387.5 mg
 - Vitamín A 11387.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 97.6 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 312 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře propranou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom ji scedíme a promícháme s nastrouhaným sýrem Kaškavalem (balkánský sýr).
 - 
                                2
V hrnci na oleji udusíme pod pokličkou kysané zelí, pak ho posypeme
 - 
                                3
sladkou paprikou a promícháme.
 - 
                                4
Do vymazaného pekáče rozložíme 1/2 kysaného zelí, na zelí přidáme rýži se sýrem s drobně pokrájenou zelenou petrželkou a pepřem. Rýži zakryjeme druhou polovinou zelí.
 - 
                                5
V mléce rozšleháme vejce, musaku zalijeme a dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme do zlatohněda při 200 °C.