Hlemýždi v omáčce
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 13 g
- Sodík 513 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 172.5 mg
- Draslík 1214.8 mg
- Vláknina 954.5 mg
- Vitamín A 954.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, po chvíli přimícháme drobně nasekaný česnek, 3 lžíce rajčatového protlaku, mouku a opláchnutou pokrájenou celerovou nať. 
- 
                                2Krátce osmažíme, přidáme 2 kg už uvařených hlemýžďů, sůl, pepř a promícháme. 
- 
                                3Hrnec zakryjeme pokličkou, asi 5 minut dusíme. 
- 
                                4Poté přilijeme 1,5 dl vína, občas hlemýždě během vaření promícháme a dusíme pod pokličkou 45 minut. 
- 
                                5Během dušení můžeme přilít trochu vody podle potřeby. 
- 
                                6Uvařené hlemýždě dochutíme solí, podáváme s omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        