Pečené sardinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 574 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 258.8 mg
 - Vláknina 3314.8 mg
 - Vitamín A 3314.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrozinky dáme bobtnat do misky s vlažnou vodou. Mezitím oškrábeme ze sardinek šupiny, odtrhneme jim hlavu, vyjmeme páteř, vykucháme a naplocho je otevřeme, propláchneme pod studenou vodou a čistou utěrkou osušíme. Z ančovičky smyjeme pod studenou vodou veškerou sůl a vyjmeme jí páteř. Opereme petrželku, osušíme a jemně nasekáme společně s ančovičkou.
 - 
                                2
V nepřilnavé pánvi osmažíme strouhanku - stačí pár minut, aby mírně zezlátla. Přesypeme ji do mísy, promícháme se scezenými a nasekanými hrozinkami, piniovymi semínky, nasekanou petrželkou a ančovičkou. Vše promícháme, osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem. Dřevěnou vařečkou promícháme dohladka.
 - 
                                3
Potřeme sardinky po jedné straně touto směsí, potom je otočíme a potřeme i druhou stranu. Zapékací nádobu vytřeme olejem, vložíme do ní sardinky, přidáme bobkový list, zasypeme vše zbývající strouhankou a zalijeme zbytkem oleje. Dáme zapékací nádobu do trouby předehřáté na 180°C a necháme sardinky 10 minut péct. Podávat je můžeme buď horké nebo studené.