Siven v ženevské omáčce
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
 - 800 g Siven
 - 3 ks Cibule
 - 2 ks Citrony
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 hrst Pažitka
 - 1 hrst Tymián čerstvý
 - 0.3 l Víno bílé
 - 0.2 l Voda pitná
 - 0.2 l Smetana na vaření
 - 0.2 l Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 888 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 179 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 295.1 mg
 - Draslík 318.4 mg
 - Vláknina 8998 mg
 - Vitamín A 8998 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 84.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozehřátém másle podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme všechny bylinky (petrželka, pažitka, tymián, rozmarýn, estragon) a společně podusíme.
 - 
                                2
Na bylinkový základ položíme očištěné vykuchané ryby, zevnitř vykapané citronem, osolíme, opepříme a zalijeme vodou s vínem.
 - 
                                3
Poté ještě zakapeme trochou citronové šťávy a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě asi 15 minut (na 150 °C).
 - 
                                4
Ryby ze šťávy vyjmeme, urovnáme na ohřátou mísu a ozdobíme čtvrtkou citronu. Z mouky, másla a šťávy z ryb umícháme hladkou světlou jíšku, přilijeme smetanu a víno - a osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Omáčku uvedeme do varu, ihned ji sejmeme z ohně a vmícháme žloutky. Ještě prohřejeme (ale již nevaříme) a ryby omáčkou přelijeme.