Fazolová polévka s těstovinami
Suroviny
- 144 g Cibule
 - 144 g Mrkev kořen
 - 144 g Pórek
 - 96 g Rajčata
 - 480 g Celer řapíkatý
 - 48 g Tymián čerstvý
 - 600 g Fazole červené sterilované
 - 120 g Těstoviny Conchiglie
 - 96 g Fenykl čerstvý
 - 2 ks Česnek
 - 4.8 ks Bobkový list
 - 1.2 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2.7 l Voda pitná
 - 0.35 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 396 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 730.6 mg
 - Vláknina 21516.5 mg
 - Vitamín A 21516.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vezmeme si 1/2 konzervovaných fazolí a 1/2 zeleninového vývaru a toto spolu dohladka rozmixujeme. Takto rozmixované fazole nalijeme do hrnce, vložíme zbytek fazolí, dle potřeby naředíme zeleninovým vývarem a necháme chvilku na mírném ohni vařit. Poté přidáme těstoviny a uvaříme je doměkka.
 - 
                                2
Zatímco se polévka vaří, dáme si do menšího kastrůlku rozehřát 3 lžíce oleje, do kterého přidáme nadrobno nakrájený česnek a přibližně 2 minuty opékáme. Když je česnek dozlatova opečený, vmícháme jej do polévky. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Polévku nakonec na talíři pokapeme zbylým olivovým olejem a můžeme podávat.
 - 
                                4
Vývar zeleninový [42785]:
 - 
                                5
V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata a přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Poté, co je vývar hotový, ho přecedíme a můžeme jej ihned použít, nebo zamrazit.