Králík s vepřovým masem pečený na moravský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1126 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 798 mg
 - Bílkoviny 104 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 379.3 mg
 - Draslík 933.2 mg
 - Vláknina 3731.5 mg
 - Vitamín A 3731.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu si předehřejeme na 180-190°C. Vepřovou krkovici bez kosti nakrájíme na menší kusy a rozporcovaného králíka bez blan omyjeme a osušíme. Podle chuti posypeme maso kmínem, solí a pepřem. Očištěné cibule se stroužky česneku pokrájíme na plátky. Špek nakrájíme na tenké hranolky 1x1cm a pomocí špikovací jehly králíka prošpikujeme. Jak králíka, tak vepřové maso vložíme do pekáče, přidáme k němu bobkové listy, nové koření a polovinu nakrájené cibule s česnekem. Pekáč zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby.
 - 
                                2
Po 30 minutách pečení maso obrátíme, polijeme výpekem, přidáme zbytek cibule s česnekem a maso podlijeme vodou. Pečeme další hodinu, během té doby maso podléváme výpekem a obracíme ho. Maso budeme ještě péct přibližně dalších 20-30 minut.
 - 
                                3
Když bude maso měkké, 15 minut před dopečením z pekáče odstraníme poklici, maso polijeme výpekem, případně ho obrátíme a zvýšíme teplotu na 220°C.
 - 
                                4
Upečené maso by mělo mít zlatohnědou kůrku. Porce dáme na talíře a hned servírujeme.