Krémová polévka s hráškem, brokolicí a květákem
Suroviny
- 60 g Brokolice
 - 180 g Hrášek mražený
 - 60 g Květák
 - 450 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Olej slunečnicový
 - 1 ks Brambory rané
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Pórek
 - 3 špetka Vegeta
 - 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Libeček
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 258 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 6.6 mg
 - Draslík 674.3 mg
 - Vláknina 23237 mg
 - Vitamín A 23237 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 84 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou brokolici a květák rozdělíme na růžičky. Očištěný malý pórek a malou mrkev nakrájíme na tenké kroužky, omytou drobně pokrájenou petrželovou nať si odložíe do misky. Ještě oloupeme a omyjeme středně velkou bramboru a nakrájíme ji na kostky.
 - 
                                2
V kastrólu na rozehřátém oleji a másle zpěníme 1/2 pórku s mrkví. Pak přilijeme horkou vodu, dáme do ní kostky brambory, drcený kmín, sůl a vaříme je přibližně 5-7 minut. Pak přidáme omytý mražený hrášek, brokolici, květák a omyté listy libečku (1 lžíce). Společně vše vaříme dalších 7 minut, pak z polévky vyjmeme malé 2-3 růžičky brokolice a květáku, polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou a ostatní zeleninu ještě dovaříme doměkka asi 4 minuty. Poté polévku nalijeme do mixéru a vše rozmixujeme na krém.
 - 
                                3
Do talířů dáme růžičky brokolice, květáku, pokrájený pórek, pak zeleninu přelejeme horkou krémovou polévkou, ozdobíme petrželkou a podáváme.