Vejce zapékaná s houbami
Suroviny
- 1 kávová lžička Hořčice
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Sardelová pasta
 - 8 ks Vejce slepičí
 - 2 šálek Zakysaná smetana
 - 1 šálek Hříbky čerstvé
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 392 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 582.1 mg
 - Draslík 403.6 mg
 - Vláknina 544.7 mg
 - Vitamín A 544.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařená vejce rozpůlíme příčně, žloutky vydlabeme a seřízneme špičky, aby nám vejce stála.
 - 
                                2
Žloutky prolisujeme, přidáme sardelky, lžičku hořčice, lžíci másla a utřeme.
 - 
                                3
Připravenou směsí naplníme bílky a vložíme do vymaštěné zapékací misky.
 - 
                                4
Houby očistíme, nakrájíme na jemno, osolíme a podusíme na lžíci másla.
 - 
                                5
Smícháme smetanu s moukou, osolíme, přidáme houby a nalijeme na vejce v misce. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou.
 - 
                                6
Zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.