Koule zeleninové s chilli omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Arašídy
  • 175 g Cizrna konzervovaná
  • 60 g Strouhanka
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Droždí
  • 2 kávová lžička Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 0.01 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 527 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 355.6 mg
  • Vláknina 17431.5 mg
  • Vitamín A 17431.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lžíci oleje rozehřejeme na pánvi, osmahneme pokrájenou cibuli a celer. Do misky dáme oregano, mleté arašídy, konzervovanou cizrnu, kvasnice, strouhanku, žloutek, osmaženou cibuli a celer. Vše promícháme.

  • 2

    Na 12 dílků rozdělíme tuto směs a uválíme z každé kouli. Poté obalíme v mouce.

  • 3

    Zbývající olej rozehřejeme, přidáme cizrnové koule a za občasného obracení smažíme 15 minut. Poté necháme okapat.

  • 4

    V jiné pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou papričku a jarní cibulky, vmícháme červený vinný ocet, nakrájená rajčata, rajčatový protlak, moučkový cukr, sůl, pepř a přivedeme k varu. Povaříme 5 minut. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu