Salát z tykve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 361.9 mg
 - Vláknina 9553.6 mg
 - Vitamín A 9553.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou, nastrouhanou tykev necháme ve vroucí vodě s hřebíčkem, cukrem a octem zesklovatět. Vyjmeme ji a necháme okapat.
 - 
                                2
Přidáme na tenké plátky nakrájená jablka a přelijeme zálivkou připravenou z oleje, octa, cukru a soli.
 - 
                                3
Salát podáváme obložený dílky citronu.