Špagetový salát se šunkou a hráškem
Suroviny
- 250 g Špagety, Makarony
 - 200 g Rajčata Cherry
 - 200 g Hrášek mražený
 - 250 g Šunka dušená
 - 125 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Ocet vinný
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 333 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 25.5 mg
 - Draslík 381.5 mg
 - Vláknina 9441.8 mg
 - Vitamín A 9441.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, šunku na proužky. Hrášek spaříme na sítku horkou vodou. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme.
 - 
                                3
Všechny přísady promícháme s uvařenými špagetami.
 - 
                                4
Ušleháme ocet s vývarem, hořčicí, solí, pepřem a olejem. Marinádou pokapeme salát a před podáváním necháme 1 hodinu odležet.